הפלה תרופתית היא פעולה הנעשית בבתי החולים באופן שגרתי למדי, ואף מוצעת לנשים לעתים קרובות, אך מהי באמת מידת הצלחתה? על פי המחקרים, מצליחה ההפלה התרופתית בכ-90% מהמקרים (הצלחה, פירושה הפלה מלאה של העובר). אבל במקרים שהיא אינה מצליחה, יש צורך לעבור גרידה, שזהו כבר הליך פולשני וכירורגי.
מה עלול לגרום לחוסר הצלחה של ההפלה התרופתית? מצבים כמו גיל מבוגר של האישה, או הפלות קודמות שעברה, או לידות קודמות. בנוסף, ככל שגיל ההיריון צעיר יותר, כך סיכויי ההצלחה של ההפלה התרופתית עולים. פרמטר נוסף שמשפיע על הצלחת ההפלה התרופתית הוא גיל ההיריון – ככל שהעובר קטן יותר, כך יש סיכויים טובים יותר להצלחת ההפלה. אלא שבמקרים רבים קשה לקבוע מראש מהו הגיל המדויק של ההיריון, ולכן לא ניתן לדעת עד כמה סיכויי ההצלחה גבוהים.
חשוב גם להיות מודעים לכך שהפלה תרופתית נחשבת אומנם להליך בטוח, אך עלולים להיות לה גם סיבוכים, כמו שאריות הריון שנותרו ברחם, זיהומים, דימומים, כאבי בטן חזקים, ועוד. כל זה בנוסף למשמעות של הפסקת חיי העובר, אשר אצל חלק גדול מהנשים מובילה לכאב נפשי רב.
שוקלת הפלה? מכיר/ה מישהי שנמצאת על פרשת דרכים?
אמא יקרה, אנחנו כאן, במחלקת אמ"א של הידברות, כדי לעזור לך. העניקי לילדך הזדמנות נוספת, אל תתני לו לסיים את חייו. לפניות אל מחלקת אמ"א – סיוע, ייעוץ והכוונה חינם לנשים למניעת הפסקות הריון והפלה: טל' 073-2221333, נייד 052-9551591. מייל kalina@htv.co.il