היה קשה להשיג את פייגי לשיחת טלפון קצרה. כשצלצלתי אחר הצהריים, היא הודיעה לי באדיבות שהשעות הללו מוקדשות לזמן איכות עם הילד שלה. כשניסיתי אותה בלילה, היא התנצלה שבשעות האלו היא מרדימה את הילד. בשעות הבוקר היא הסבירה שהיא עובדת, ולכן היא לא ממש פנויה לשיחה.
"אם היית אומרת לי לפני כמה שנים שככה יראו החיים שלי, עמוסים ומלאי תוכן ומלאים באהבה גדולה, לא הייתי מאמינה לך", היא אומרת בהתרגשות כסוף סוף אנחנו מצליחות לתאם זמן לראיון. "הייתי אז במצב נורא, פשוט נורא. הייתי בת 19, ילדה בתיכון שלא מבינה כלום מהחיים שלה, כשגיליתי שאני בהריון הייתי בטוחה שאני עושה הפלה. לא ראיתי שום דרך אחרת".
היא מגיעה ממשפחה דתית. הגילוי, עדיין כשהייתה בתיכון, שהיא בהריון, היה עבורה טראומטי מאד. "החבר לא תמך, הוא הודיע מיד שהוא רוצה שנפיל את התינוק. ידעתי שאם המשפחה שלי תשמע מזה, היא לא תתמוך. הייתי לבד בעולם. ידעתי אין לי אף אחד שיכול לעזור, שאין אף מישהו שיכול לעזור לי כלכלית. לא רציתי לעשות הפלה, רציתי את התינוק, אבל לא ראיתי שיש לי ברירה אחרת".
בלב כבד, קבעה פייגי תור להפלה. היא לא הייתה שלמה עם ההחלטה הזאת, אבל הלחץ הכבד מהחבר והפחד ממשפחתה, לא הותירו לה עוד אפשרויות. היא קבעה את התור, אבל לא הייתה מוכנה לוותר עדיין. מבולבלת ובוכייה, היא פנתה לאחותה וסיפרה לה מה שעובר עליה. האחות צלצלה להידברות.
"זה היה הצעד שהציל את הילד שלי", היא אומרת כעת. "אם קלינה לא הייתה פונה אלי, הייתי מפילה אותו. היום אני לא יודעת איך הייתי יכולה לחיות בלעדיו. לא רק את הילד שלי קלינה הצילה, גם אותי!"
קלינה, מנהלת מחלקת אמ"א בהידברות, דיברה עם פייגי, הבינה מה עובר עליה, ומיד נרתמה לעזרה. היא דיברה איתה ועם אבי הילד ארוכות, הסבירה לשניים מהן המשמעויות של ויתור על ילד, ושכנעה אותם לא לעשות את הצעד הנורא הזה. הליווי שלה לא הסתיים לאחר שפייגי השתכנעה שלא לעשות הפלה, הוא רק התחיל.
"היא ארגנה לי את החתונה בעצם", נזכרת פייגי. "מהרגע שהחלטתי להשאיר את הילד, ידעתי שאין מצב שאלד אותו כאם חד הורית. הודעתי לחבר שלי שאני לא מוותרת על חתונה, והוא הסכים. תוך חמישה חודשים, התארגנו לחתונה, כשקלינה עוזרת בהכל. מה זה הכל? היא ארגנה לי צלם, אולם. הכל!".
הדרך לחתונה לא הייתה קלה. היו שמועות והתלחששויות בסביבה, היו הרמות מבטים ושאלות לא נעימות, אבל פייגי, מגובה בליווי החם והאוהב של המתנדבות המסורות של הידברות, לא ויתרה. "התחתנתי ביום ראשון", היא מספרת. "ביום שישי שלפני החתונה הרגשתי לא טוב, פינו אותי למיון והתברר שזה אפנדיציט. עברתי ניתוח חירום להוצאת התוספתן בשבת והייתי היסטרית, לא ידעתי איך אני מגיעה לחתונה. השתחררתי ביום ראשון, כמה שעות לפני החתונה, והייתה חתונה נהדרת! אם לא קלינה זה לא היה קורה".
את שלמה עם ההחלטה שלך, להשאיר את התינוק?
"אין דבר שאני שלמה איתו יותר. יש לי הכל היום. יש לי בעל שאוהב אותי, יש לי ילד מקסים וממיס לבבות. בעלי, שכל כך התנגד לפני החתונה שנשמור אותו, מטורף עליו. הוא עצמו לא מבין איך יכולנו בכלל לחשוב לוותר עליו. הוא החיים שלי, האושר שלי".
את עדיין בקשר עם המתנדבות מהידברות?
פייגי צוחקת. "מה זאת אומרת אם אני עדיין בקשר? רק היום הבאתי את הקטן שלי לקלינה. זה לא שעשו איתי כמה שיחות, שכנעו אותי לא להפיל וזהו, סיימו את העבודה. הידברות דאגו לי למטרנה במשך כל השנה הראשונה, הם מסייעים לי כלכלית עד היום. אני חושבת שאם הם לא היו פונים אלי, רוב הסיכויים שהייתי מפילה. כי כשאף אחד לא מדבר איתך ומסביר לך כמה זה נורא, את לא באמת חושבת על המשמעות שבהפלה. היום לא הייתי מוותרת על הילד שלי בעד כל הון שבעולם. אני חייבת להם את החיים שלי! אני חייבת להם את הבית שלי! אם את כותבת על הסיפור שלי, בבקשה תכתבי רק מילה אחת בשמי… תודה!".
שוקלת הפלה? מכיר/ה מישהי שנמצאת על פרשת דרכים?
אמא יקרה, אנחנו כאן, במחלקת אמ"א של הידברות, כדי לעזור לך. העניקי לילדך הזדמנות נוספת, אל תתני לו לסיים את חייו. לפניות אל מחלקת אמ"א – סיוע, ייעוץ והכוונה חינם לנשים למניעת הפסקות הריון והפלה: טל' 073-2221333, נייד 052-9551591. מייל kalina@htv.co.il